موارد عدم شمول ماده ۱۶۹
- خرید و فروش اوراق بهادار موضوع ماده 24 قانون بازار اوراق بهادار،سهام و سهم الشرکه.
- خرید و فروش حق تقدم سهام یا سهم الشرکه.
- سود و کارمزد بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی.
- دریافت پرداخت حق عضویت اعضاء مجامع حرفهای، احزاب و انجمنها و تشکلهای غیردولتی که دارای مجوز از مراجع ذیربط میباشند.
- دریافت و پرداختهایی که به موجب قانون و مصوبات هیأت محترم وزیران توسط دستگاههای اجرایی ته تشکلهای قانونی، نهادهای عمومی غیردولتی، مجامع حرفهای، انجمنها، انجمنهای صنفی، اتحادیهها، احزاب، اشخاص حقیقی و حقوقی انجام میشود.
6. دریافت و پرداختهایی که به موجب قانون و مصوبات هیأت محترم وزیران توسط تشکلهای قانونی، نهادهای عمومی غیردولتی، مجامع حرفهای، انجمنهای صنفی، اتحادیهها، احزاب به اشخاص حقیقی و حقوقی انجام میشود.
7. کمکها و جوایز و هدایای بلاعوض.
برای مطالعه بخشنامه ها اینجا کلیک کنید.
8. مبالغی که تحت عناوین جریمه یا خسارات، انواع عوارض و مالیات (به استثناء مالیات و عوارض قانون مالیات بر ارزش افزوده) حق ثبت، حق تمبر، حقوق گمرکی و موارد مشابه، به دستگاههای اجرایی پرداخت میگردد.
9. مال الاجارههای املاک موضوع ماده 53 قانون مالیات مستقیم.
10. بر اساس دستورالمعلهای مذکور، بنگاههای املاک و دفاتر اسناد رسمی ملزم به ارسال فهرست ثمن معاملات تنظیم شده نبده و صرفا بابت حق الزحمه دریافتی و هزینههای مرتبط مشمول تکالیف مقرر در دستورالعملهای ماده 169 مکرر میباشد.
11. حقوق و دستمزد پرداختی موضوع فصل سوم از باب سوم قانون مالیاتهای مستقیم.
12. وجوه پرداختی بابت حق نگداری (شارژ) ساختمان و آبونمانهای پرداختی.
13. معملات نقل و انتقال املاک موضوع ماده 59 قانون مالیاتهای مستقیم برای متعاملین.
ماده 97 قانون مالیاتهای مستقیم
درآمد مشمول مالیات اشخاص حقیقی موضوع این قانون که مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی میباشند به استناد اظهارنامه مالیاتی مودی که با رعایت مقررات مربوط تنظیم و ارائه شده و مورد پذیرش قرار گرفته باشد. خواهد بود. سازمان امور مالیاتی کشور میتواند اظهارنامههای مالیاتی دریافتی را بدون رسیدگی قبول و تعدادی از آنها را براساس معیارها و شاخصهای تعیین شده و یا به طور نمونه انتخاب و برابر مقررات مورد رسیدگی قرار دهد.
در صورتی که مودی از ارائه اظهارنامه مالیاتی در مهلت قانونی و مطابق با مقررات خودداری کند. سازمان امور مالیاتی کشور نسبت به تهیه اظهارنامه مالیاتی برآوردی بر اساس فعالیت و اطلاعات اقتصادی کسب شده مودیان از طرح جامع مالیاتی و مطالبه مالیات متعلق به موجب برگ تشخیص مالیات اقدام میکند. در صورت اعتراض مودی چنانچه ظرف مدت سی روز از تاریخ ابلاغ برگ تشخیص مالیات. نسبت به ارائه اظهارنامه مالیاتی مطابق مقررات مربوط اقدام کند. اعتراض مودی طبق مقررات این قانون مورد رسیدگی قرار میگیرد. این حکم مانع از تعلق جریمهها و اعمال مجازاتهای عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی نیست.
حکم موضوع تبصره ماده (239) این قانون در اجرای این ماده جاری است.
تبصره سازمان امور مالیاتی کشور موظف است حداکثر ظرف مدت سه سال از تاریخ ابلاغ این قانون. بانک اطلاعات مربوط به نظام جامع مالیاتی را در سراسر کشور مستقر و فعال نماید. در طی این مدت. در ادارات امور مالیاتی که نظام جامع مالیاتی به صورت کامل به اجراء در نیامده است. مواد (97). (98). (152). (153). (154) و (271) قانون مالیاتهای مستقیم مصوب سال 1380 مجری خواهد بود
برای ارتباط با شرکت حسابداری اصفهان اینجا کلیک کنید.
منبع : سایت intamedia.ir( سایت سازمان امور مالیاتی کشور )
دیدگاه خود را ثبت کنید
میخواهید به بحث بپیوندید؟احساس رایگان برای کمک!