توجیهی طرح ایجاد واحد پرورش مرغ مادر گوشتی

توجیهی طرح ایجاد واحد پرورش مرغ مادر گوشتی

توجیهی طرح ایجاد واحد پرورش مرغ مادر گوشتی

اجراي يك پروژه با استفاده از منابع موجود، نظير مواد اوليه مورد نياز، منابع انساني و تكنولوژي و همچنين منطقه جغرافیایی آن، زماني محقق مي‌شود كه مفاهيم اوليه بازار نظير تقاضاي فعلي مؤثر، تقاضاهاي اجابت نشده، مزيت‌هاي رقابتي واردات و صادرات و غيره تعيين شده باشد. از اين‌رو مطالعه بازار به عنوان بخشي از فرآيند بررسی اقتصادی طرح، بايد با دقت و با هدف حصول اطلاعات فوق‌الذكر در زمان مناسب صورت پذيرد.

صنعت مرغداری در ایران سابقه‌ای حدود 70 سال دارد. اساساً صنعت مرغداری در دو حوزه عمده پرورش مرغ گوشتی و پرورش مرغ تخمگذار فعالیت می‌نماید و در هر دو بخش صنعت طیور در کلیه کشورها رشد قابل توجهی داشته است. برای مثال تولید گوشت مرغ از 55 میلیون تن در سال 1990 به حدود 80 میلیون تن در سال 2005 رسیده که حاکی از 45 درصد رشد است. همینطور تولید تخم‌مرغ از 42 میلیون تن در سال 1990 به حدود 60 میلیون تن در سال 2005 رسیده که نشان دهنده 43 درصد رشد می باشد.

براساس آخرین آمار منتشر شده توسط FAO، میزان تولید تخم مرغ در جهان طی سال 2007 به حدود 63 میلیون تن رسیده و در سطح دنیا طی 4 دهه جابجایی زیادی در رتبه بندی میزان تولید تخم مرغ در بین کشورها اتفاق اتفاده است. بعضی از کشورها مثل چین با تولید 1,532,000 تن در سال 1970 در رتبه چهارم جهان جای داشته اند که در سال 2007 با تولید 25 میلیون تن و با سهم 40 درصد از کل تولید دنیا به رتبه اول در تولید تخم مرغ رسیده اند و در مقابل کشوری مثل آلمان با کاهش تولید از رتبه پنجم در سال 1970 به رتبه دوازدهم در سال 2007 رسیده است.

جمهوری اسلامی ایران با تولید 53 هزار تن در سال در رتبه 31 جای داشته که در سال 2007 با تولید 711 هزار تن به رتبه سیزده جدول تولید تخم مرغ رسیده است. این بخش از کشاورزی در شرایط کنونی در هاله‌ای از مشکلات گرفتار است که با در نظر گرفتن تعدد فعالیت ها، حجم بالای سرمایه گذاری، تامین امنیت غذایی با منشاء حیوانی لزوم توجهات بیشتری را به خود معطوف داشته است. با توجه به افزایش روز افزون جمعیت به منظور تأمین پروتئین غذایی جوامع و رفع نیازهای تغذیه‌ای تلاش‌های مستمری صورت گرفته است. در حقیقت پروتئین از مهم ترین اجزاء تشکیل دهنده رژیم غذایی می باشد، که نقش مهمی در حفظ سلامت انسان ایفا می نماید.

حداقل ۲۵درصد پروتئین مورد نیاز بدن را باید از منابع حیوانی تهیه نمود زیرا انواع اسیدهای آمینه مختلف موجود در پروتئین حیوانی کامل‌تر و مناسب تر از اسیدهای آمینه موجود در پروتئین گیاهی می باشد. از میان پروتئین‌های حیوانی، بدون شک گوشت مرغ و تخم‌مرغ از دید مصرف کنندگان در جایگاه ویژه ای قرار دارد، گوشت مرغ جهت تغذیه انسانی منبع بسیار خوبی از لحاظ پروتئین، آهن و فسفر بوده و علاوه بر آن حاوی مقدار زیادی ویتامین D می‌باشد. یکی از دلایل موفقیت این صنعت در جهان، ارزان بودن این منبع پروتئینی نسبت به سایر منابع پروتئین حیوانی می باشد. همچنین گوشت مرغ از نظر مصرف کنندگانی که به سلامتی خود توجه دارند (از لحاظ چربی کمتر) بسیار مطلوب تر می باشد.

از سوی دیگر افزایش روند شهرنشینی، یعنی امکان بیشتر برای پذیرش رژیم‌ های جدید در راستای تامین مواد پروتئینی با منشاء طیور نظیر تخم مرغ و گوشت که پیش بینی شده تا سال ۲۰۲۰ میزان تقاضای مربوط به مواد غذایی در کشور های صنعتی معادل ۲۵ درصد و در کشور های در حال رشد معادل ۱۰۰ درصد مقدار کنونی افزایش خواهد یافت. اگرچه در کشور ما در دو دهه گذشته توجه خاصی به زیر بنا و ساختار تولیدات بخش کشاورزی بعمل آمده است و قوانین و مصوبه‌ های ارزشمندی در حمایت از تولیدکنندگان این بخش من جمله صنعت طیور به تصویب رسیده است. منتهی هنوز هم کمبود هایی وجود دارد که قطعاً با سیاست کلی نظام و دستگاه‌ های مسئول برطرف خواهد شد.

جهت سفارش طرح بروز توجیهی طرح ایجاد واحد پرورش مرغ مادر گوشتی به پیج شرکت حسابداری بهین تراز به آدرس (behintarazco) مراجعه نموده و به دایرکت پیام دهید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
احساس رایگان برای کمک!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *